8:14 AM
Всесвітній день казки

 20 березня - Всесвітній день казки. Казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти та милосердя.

 «Забута казка — це золоте намисто, яке впало на морське дно» — кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які зберігають в пам’яті безліч казок, народних оповідок, пісень та прислів’їв.

 Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості.

 У народних казках, на основі яскравих контрастних протиставлень, показано добрі і погані вчинки, Добро і Зло.

 Адже діти молодшого шкільного віку добре розуміють мораль казки, диференціюють Добро і Зло і приймають сторону Добра.

 З давніх-давен прийшли до нас казки. Вони передавалися з вуст у вуста і були доступні великим і малим. Український народ завжди був багатий на талановитих оповідачів. Саме від них нам залишилися тисячі чудових казок.

 У шкільній бібліотеці Письменського ліцею створено розгорнуту книжкову виставку «У світі казки». Завітайте до бібліотеки, де на вас чекають чудові казки з усього світу.

 Запрошуємо усіх бажаючих до вікторини «Мандруємо країною казок», https://youtu.be/OsJlcl2M4uo ,

 «Відгадай українську казку» https://youtu.be/12nYZtRXIkE,

 «У світі казок» https://youtu.be/nez-si_b6Y0.

Переглядів: 55 | Додав: Сергій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar